پیگیری درخواست

پیگیری فاکتور

عضویت در خبرنامه

عضویت و سرویس پیامکی



SEO چیست و برای بهبود رتبه در موتورها جستجو چه باید کرد؟
فرض کنید که در سایت شما قالب، عکس، رنگ و تفاوت اندازه فونتها وجود نداشته باشد و فقط شما مطالبی را که می خواهید در اختیار مخاطبتان قرار بدهید در یک صفحه گذاشته باشید! به نظر شما برخورد مخاطبتان در زمان مراجعه به سایت شما چه خواهد بود؟ آیا تمایل خواهند داشته که در سایت شما بگردند و از مطالب آن استفاده کنند؟ آیا اگر تمایل به این کار داشته باشند می توانند به راحتی از مطالب سایت شما بهره ببرند؟ طبیعتا جواب شما نه خواهد بود.

در یک جمله  SEO یعنی همانقدر که تلاش می شود یک سایت برای مخاطبش زیبا و قابل درک باشد تلاش شود این سایت برای موتور های جستجو نیز زیبا و قابل درک باشد.


یک موتور جستجو از سه بخش عمومی تشکیل شده است، در یک SEO موفق شما نیاز خواهید داشت به هر سه این بخش ها توجه کنید و سایت را برای آنها بهینه نمایید.

پویشگر (خزنده):
این بخش وظیفه پیمایش سایت ها و جمع آوری اطلاعات موجود روی آنها را دارد. برای بهینه سازی یک سایت برای پویشگر(خزنده) می بایست شرایط ذیل را داشته باشد:
  • صفحات سایت شما به صورت مناسب از طریق لینک های متعدد با هم ارتباط داشته باشند، پویشگر تنها از طریق لینک هاست که می تواند صفحات سایت شما را پیدا کند و هر چه تعداد لینک ها و صفحات متناظر آنها بیشتر باشد خزنده کار بیشتری برای انجام دادن دارد و علاوه برآن به صفحاتی که تعداد بیشتری لینک به آنها می رسد بعنوان یک صفحه با اهمیت بیشتر نگاه می کند.
  • اطلاعات سایت شما در بازه زمانی مناسب به روز شوند، در ابتدا خزنده در بازه زمانی پیش فرض مثلا روزی یکبار به سایت شما سر می زند، اگر سایت شما اطلاعات جدیدی برای پویشگرداشته باشد طبیعتا دفعه بعد سریعتر به سراغ سایت شما خواهد آمد در غیر اینصورت این زمان افزایش خواهد یافت.
بدیهی است که هرچه پویشگر بیشتر به سایت شما سر بزند اطلاعات بیشتری را تحویل بخش دوم (ایندکسر) قرار خواهد داد و در نتیجه سایت شما رتبه بالاتری را کسب خواهد کرد.

ایندکسر:
این بخش وظیفه دارد که اطلاعات جمع آوری شده توسط خزنده را بر اساس کلید واژه هایی که مرتبط به موضوع این اطلاعات تشخیص می دهد ایندکس نماید تا بتوان در زمان جستجو به آنها رجوع نمود، اما برای بهبود یک سایت برای ایندکسر چه باید کرد؟ همانطور که در بالا گفته شد بزرگترین وظیفه ایندکسر پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با اطلاعات یک صفحه می باشد پس بهترین کار این است که خودمان کلمات کلیدی مرتبط را به ایندکسر بدهیم، بنابراین بهتر است:
  • برای تمام صفحات سایتمان Title مرتبط با موضوع آن صفحه انتخاب نماییم، این عنوان می بایست حتی المکان کوتاه باشد و در آن از کلمات کلیدی مد نظرمان استفاده شده باشد، حداکثر طول مجاز برای عنوان یک صفحه 250 کارکتر می باشد. برای نشان دادن اهمیت عنوان در ایندکس شدن اطلاعات یک صفحه این جمله کافیست که از نظر ایندکسر ارجعیت عنوان یک صفحه از تمامی مطالب دیگر حتی متن و ... بیشتر می باشد.
  • تعریفMeta Keyword: با استفاده از این امکان شما می توانید کلمات کلیدی مرتبط با موضوع متن را به صورت جداگانه برای ایندکسر تعریف نمایید.
  • تمامی مواردی که در بالا ذکر شد مربوط به بخش Header یک صفحه وب می شود، آیا این به این معنی است که بخش Body که حاوی اطلاعاتی است که کاربر می بیند اهمیتی ندارد و ایندکسر توجهی به آن نخواهد داشت؟
  • در جواب باید گفت که ایندکسر به این بخش ها هم توجه می کند ولی نه به تمامی مطالب آن، ایندکسر تنها به:
  • اگر صفحه شما حاوی متن باشد ایندکسر تنها به پاراگراف اول آن توجه خواهد کرد، علاوه بر این می بایست عنوان این متن با استفاده از تگ های H تعریف شوند تا توسط ایندکسر قابل شناسایی باشند.
  • بجز پاراگراف اول وحتی با اهمیت تر از آن لینک هایی است که در این صفحه وجود دارد و ایندکسر به آنها نیز بعنوان یک کلمه با ارزش بالا توجه خواهد نمود.
  • به همین دلیل در سایتهایی که SEO Friendly طراحی می شوند امکان تعریف برچسب و مطالعات مرتبط برای تمامی اطلاعات سایت در نظر گرفته می شود و به مسئولین سایت پیشنهاد می شود که حتما برای تمای مطالب خود برچسب و مطالب مرتبط را تعریف نمایند.
  • به جز متن که بخش عمده مطالب یک سایت را تشکیل می دهد در یک سایت از عکس نیز استفاده می شود برای اینکه ایندکسر بتواند موضوع عکس را تشخیص دهد می بایست برای عکس ها نیز ALT (متن جایگزین) تعریف نمود.
  • علاوه بر تمامی موارد بالا که بسیار عمومی هستند و در قالب سایت های موفق در زمینه SEO از آنها استفاده می شود چند روش می باشد که غالب سایت ها به آن توجهی نمی نمایند. شما می توانید با لینک کردن کلماتی از متن که برای شما با اهمیت می باشد هم به پویشگربفهمانید که باید به صفحات لینک شده مراجعه کند و هم به ایندکسر بفهمانید که این کلمات هم با ارزش می باشند و لازم است که ایندکس شود، اگر کلمات کلیدی و لینک ها و عنوان صفحه طوری انتخاب شوند که همه معرف یک کلمه کلیدی باشند بیشترین امتیاز ممکن از این صفحه به کلمه کلیدی مورد نظر داده خواهد شد.

جستجو گر:
می توان گفت که در SEO هیچ تاثیر مستقیمی نمی توان روی جستجوگر داشت، تنها می توان شرایطی مهیا نمود که اطلاعات در بازه زمانی های مناسب توسط خزنده جمع آوری شوند و به درستی و با امتیاز مناسب توسط ایندکسر index شوند تا جستجوگر بتواند در جستجوها به آنها برسد و در اختیار مخاطبین قرارشان بدهد.

دیگر بخشهای موتورهای جستجو:
آنچه که در بالا به آن اشاره شد بخش های عمومی یک موتور جستجو می باشد که در تمامی موتورهای جستجو موجود می باشد، اما موتورهای جستجو به خصوص Google برای کاهش باری که روی پویشگر (خزنده) است و دسترسی به اطلاعات درست و کم هزینه (منظور از هزینه میزان استفاده شده از میزان منابع) اقدام به  راه اندازی امکاناتی نموده اند که هم برای جمع آوری اطلاعات و هم امتیاز دهی به سایت ها می توان از آنها استفاده نمود، لازم بذکر است که خیلی از سایتها به این ابزار ها توجهی نمی کنند و یا اگر هم از آنها استفاده می نمایند نمی دانند چگونه می توانند سایتشان را در این زمینه هم Optimize نمایند، یکی از رایج ترین این ابزارها Google Analytics می باشد که علاوه بر تمامی موارد بالا باید شرایطی مهیا شود تا سایت شما هم در Google Analytics تعریف شود و هم امکان جمع آوری امتیاز های مربوط به این ابزار را داشته باشد.

جستجو دامنه

با استفاده از این قسمت می توانید از آزاد بودن دامنه خود اطمینن حاصل کنید

نمادهای اطمینان

logo-samandehi